torsdag 6 oktober 2011

Frallor

Ingredienser:
125 g pofiber
4 tsk Bakpulver
1 msk fiberhusk
Salt
8 st ägg
2 dl Grädde
1 dl Creme Fraiche
4 dl Riven ost (använd en billigt med lite kolhydrater)

Ev något frö på toppen. Jag använder vallmofrö.

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt där efter ägg, grädde, fraiche och tillsist riven ost och blanda ihop.
Låt stå och svälla i ca 15 min. Sätt på ugnen på 200 C.

Baka ut bullarna genom att blöta händerna i kallt vatten och forma sedan bullar. Ska bli ca 12 st.
Anledningen till att man blöter händerna är att det blir mycket lättare att forma bullarna då dom inte fastnar i händerna och att de frö man slår på fastnar bättre.

Grädda ca 20 min, bullen ska få lite färg.

Går utmärkt att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar